Hvordan tager forberedelser inden en gulvafslibning

0
1167

Forberedelser inden en gulvafslibning

Det kan være en overvejelse værd at skifte gulvpanelerne i forbindelse inden gulvafslibningen påbegyndes. Gulvpaneler er stykker af træ som sidder på væggen helt nede ved gulvoverfladen. De beskytter dels det nederste af væggen og selve overgnagen melem væg og gulv. Gulvpanelser påsættes ofte for at dække over den grimme bramme som er imellem væg og gulv, endvidere har den praktisk og isolerende funktion.

Gulvvask og trægulve

Især ved gulvvask undgår man at der kommer vand og sæbefilm på væggene. De nymodens gulvpaneler er af plast og hule indeni, og derfor kan man slå 2 fluer med et smæk og lade alle hjemmets ledninger løbe herigennem. Når der så sker en udvikling med ny teknologi, så kan man hurtigt og nemt udskifte en ledning. De gamle gulvpaneler er alle lavet af træ og derfor trænger de næsten altid til en opfriskning sammen med trægulvet. De males eller udskiftes såfremt det er nødvendigt.

After gulvafslibning

Gulvbehandling af trægulve

Vi har alle forskellig smag og det smitter også af i vores måde at efterbehandle gamle trægulve. Afslibning og efterbehandling er vigtig for visualiteten i hjemmet samt slidstyrken og rengøringsvenligheden. Der tilbydes normalt følgende typer af gulvbehandling:

Olie
Hvid olie
Lak
Hvid lak
Lud
Hvid lud
Voks
Sæbe

Din gulvmand kan give dig tips og gode råd til hvordan dine ønsker til gulvets udseende tilgodeses. Herudover kan han også rådgive med hensyn til slidstyrke, rengøringsvenlighed, pleje og vedligeholdelse.

Forberedelser inden en gulvafslibning

Oliebehandling af gulve

Oliebehandling den populæreste måde at efterbehandle trægulve, for mange har fundet ud af at træ og olie er en rigtig god kombination. Olie giver trægulvet en meget slidstærk overflade, der er smudsafvisende, slidstærk og rengøringsvenlig. Derfor er olie et rigtigt godt valg hos børnefamilier og andre med steder med stort slid.

Træ og olie passer til hinanden

Oliebehandlingen trænger dybt ned i træet og giver en slidstærk samt væske- og smudsafvisende gulvflade. Et oliebehandlet trægulv skal vaskes så lidt som muligt, men når det bliver beskidt, så bør det vaskes med en oliesæbe og hårdt opvredet klud eller moppe. Til oliering af trægulve anvendes en standard olie eller en olie tilsat farve, f.eks. hvidpigment. Med en hvid olie opnår man den lyse farve og lyse gulve, som efter en lud- og sæbebehandling. Kombinationen af det levende og naturlige træ samt en god olie giver gulvet en fantastisk god beskyttelse og lang holdbarhed.

Vide mere om Gulvafslibning i København.