Afslibning og efterbehandling af trægulve

0
642

10Der er mange muligheder for opfriskning af trægulve, men hvordan? Umiddelbart er dette ikke helt nemt at svare på, men chancerne for at renovere et træ gulv ved hjælp af en afslibning og en gang efterbehandling, er normalt gode. Lad os se lidt nærmere på dine muligheder.

Er dit gulv i det hele taget af træ – eller er det et laminat gulv?

Laminat gulve har et slidlag bestående af tyndt plast og der kan derfor slet ikke udføres en afslibning på disse. Er dit gulv af laminat typen er din bedste chance en god rengøring. Tjek eventuelt med en fagmand, hvis du er i tvivl med hensyn til typen af dit gulv.

OK – Jeg har et træ gulv – hvad gør jeg nu? Du starter med at finde ud af om dit træ gulv kan afslibes eller om der skal en afhøvling eller eventuelt et helt ny gulv til.

Kan mit træ gulv tåle en afslibning?

Uanset om dit træ gulv er massivt er om det er et lamelgulv, skal du have undersøgt om der er nok slidlag tilbage til at, der kan foretages en afslibning. En generel rettesnor er, at der bør være mindst 4 mm slidlag tilbage inden en afslibning påbegyndes. Samtidig er det vigtigt, at der ikke er for mange større ujævnheder eller skader i gulvet, da dette peger i retning af, at der er behov for en afhøvling.

Hvor pænt kan resultatet blive?

En afslibning af et slidt trægulv efterfulgt af den rette efterbehandling kan give langt bedre resultater end mange tror. Når arbejdet bliver professionelt udført får du næsten fornemmelse af igen af have et helt nyt gulv i huset. Gulvets glans og træets naturlige egenskaber fremtræder igen helt klart efter en præcis renovering af dit træ gulv.

Gode gulv priser på både afslibning, afhøvling og efterbehandling udført af den dygtig gulvmand. Her får du professionel vejledning af erfarne fagfolk og særdeles gode priser på afslibning og afhøvling af gulv.

Kontakt os med det samme for et uforpligtigende tilbud.